Przed i po: remont przestarzałego mieszkania zrób to sam.

Z dwupokojowego mieszkania w fatalnym stanie projektantka stworzyła nowoczesne wnętrze dla swojej rodziny.

W tym  dwupokojowym mieszkaniu o powierzchni 55 m²   mieszka ze swoją rodziną blogerka wnętrzarska Alena Zhirova. Mieszkanie znajduje się w standardowym domu z paneli, ale możliwe było dokonanie niezbędnej przebudowy bez naruszania przegród nośnych. W projekcie właścicielka połączyła styl loftowy, skandynawski i eko.

Kuchnia i salon przed remontem

Układ był standardowy: oddzielna kuchnia i oddzielny salon. Właścicielowi zależało na efektywniejszym wykorzystaniu przestrzeni, dlatego ją przebudował.

Kuchnia z salonem po remoncie

W wyniku przebudowy przesunięto wejście do dużego pokoju – obecnie można się do niego dostać z kuchni poprzez przesuwane przegrody. W ten sposób udało się wydzielić przestrzeń dzienną i stworzyć kuchnię-salon, a także prywatną część sypialną z pełnym łóżkiem.

Zestaw wykonano liniowo: część elewacji wykończono betonem i drewnem. Całe wyposażenie jest wbudowane. Lodówka została wbudowana osobno; przegroda w korytarzu została dostosowana, aby to pomieścić.

Salon kontynuuje styl z wnętrzem kuchni. Strefa telewizyjna jest rzadko używana, ale popularna jest wygodna sofa i fotel. Dla wygody dodano drewniane detale, tekstylia, dywan i żywe rośliny.

Za listwami sosnowymi znajduje się część sypialna. Naprzeciwko łóżka zainstalowano szafę wnękową, w której znajduje się główny schowek. Przewidziana jest tu także część ekonomiczna.

Łazienki przed remontem

Łazienka i toaleta są zgodnie z planem oddzielne. Powierzchnia jest niewielka, przez co sprawia wrażenie ciasnej i zagraconej. Chciałem rozszerzyć funkcjonalność i całkowicie wymienić wykończenie.

Łazienki po remoncie

Do łazienki dobudowano garderobę. Okazało się, że jest to wydłużone pomieszczenie, podzielone na dwie strefy – do mycia i kąpieli oraz pralnię. Szafka pod zlewem to szafka z zestawu kuchennego, pasuje bardzo dobrze. Wnętrze kontynuują zielone akcenty, które świetnie prezentują się na białym tle płytek.

W toalecie umieszczono szafę na artykuły gospodarstwa domowego – elewacje wykonano niezależnie od drzwi listwowych.

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: