„Optymalizacja przestrzeni: historia renowacji kuchni”

Optymalizacja przestrzeni: historia renowacji kuchni! 🍽️✨ Odkryj niezwykłą przemianę tego serca domu, gdzie niewielkie zmiany sprawiły, że stworzono funkcjonalne i estetyczne miejsce, idealne do gotowania, jedzenia i spędzania czasu z bliskimi.

Odkryj sekrety optymalizacji przestrzeni podczas tej wciągającej podróży po renowacji kuchni! Odkryj, jak jedna rodzina przekształciła chaos w kulinarną rozkosz. Kliknij link, aby poznać ich inspirującą historię innowacji i mistrzostwa w projektowaniu.

Dążąc do poprawy zarówno funkcjonalności, jak i estetyki, specjalistka od projektowania podejmuje się transformacji rodzinnej kuchni, maksymalizując jej istniejący układ, jednocześnie dodając do niej nowoczesne ulepszenia.

Przed remontem

Dla Rachel i Chada Alcornów remont kuchni w domu w stylu Tudorów z 1928 r. w Glen Ellyn w stanie Illinois stanowił wyzwanie: uzyskanie odświeżonego wyglądu bez powiększania przestrzeni lub zmiany jej układu konstrukcyjnego. Mając jasny cel ulepszenia przestrzeni do przechowywania, przygotowywania i oświetlenia przy jednoczesnym zachowaniu cennych oryginalnych elementów, takich jak okna zlewu i urokliwy kącik jadalny, rozpoczęli oszczędną podróż renowacji.

Wykorzystując swoją wiedzę jako projektantka wnętrz, Rachel wykorzystała 200 stóp kwadratowych kuchni, decydując się na strategiczne aktualizacje, które nadały jej charakter i funkcjonalność. Przestarzałe wykończenia zastąpiono bardziej zachęcającą estetyką, w tym sufitem wyłożonym sosnowymi boazeriami, niebieskimi szafkami stojącymi i eleganckimi marmurowymi blatami płynnie przechodzącymi na ściany.

Aby wprowadzić wrażenie otwartości i jasności, Rachel usunęła część ściany wspólnej z jadalnią, pozwalając, aby naturalne światło zalało przestrzeń. Po stronie jadalni umieszczono podwyższony barek śniadaniowy z orzecha włoskiego, oferujący dodatkowe miejsca do siedzenia w swobodnej atmosferze. Zabytkowa szafka sosnowa, sprytnie zintegrowana w pobliżu foyer, służyła jako spiżarnia, płynnie wtapiając się w ewoluującą estetykę kuchni.

Wynik? Kuchnia, która wydaje się zarówno obszerna, jak i przytulna, oferująca lepszy przepływ, dużą przestrzeń na blacie i aktualizacje harmonizujące z architektonicznym urokiem domu. Dzięki priorytetowemu zachowaniu oryginalnych elementów, takich jak drewniane okna nad zlewem, i zastosowaniu jaśniejszej ogólnej palety, renowacja osiągnęła idealną równowagę pomiędzy nowoczesną funkcjonalnością i ponadczasowym wyglądem.

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: