Metamorfoza: jak syn zamienił stare mieszkanie rodziców w arcydzieło – zdjęcia przed i po

Transformacja: Jak syn zamienił stare mieszkanie rodziców w arcydzieło. Zdjęcia przed i po ukazują oszałamiającą renowację.

Wiele osób w wieku od 40 do 50 lat spędziło swoje dzieciństwo i młodość w budynkach zbudowanych za czasów Chruszczowa. Ich rodzice, wierni strażnicy dawnych tradycji, nie chcą porzucić swoich domów, mimo ich starego wyglądu. Jednak syn, który przejął inicjatywę, postanowił poprawić warunki życia swoich rodziców, którzy nie byli zbyt skłonni do zmian. Podjęto więc decyzję o przeprowadzeniu gruntownych remontów i przekształceń obudowy.

PRZED rozpoczęciem transformacji

Pomimo zabytkowego charakteru mieszkania, w jego wnętrzu panowała atmosfera prawdziwej przytulności i komfortu. Okładzina na ścianach kuchni przypominała świeżą, miętową herbatę i nadała pomieszczeniu szczególnego uroku. Podłoga w kuchni została pokryta staromodnym linoleum, które pomimo swojego wiekowego charakteru dodało wnętrzu niepowtarzalnego akcentu.

W salonie widoczne były ślady renowacji przeprowadzonej wiele lat temu. Piankowe płytki na suficie i niespełniające współczesnych standardów tapety mówiły o minionych czasach. Ta sama atmosfera rozprzestrzeniła się w sypialni.

Jednak po zakończeniu projektu remontu mieszkanie przeszło metamorfozę. Planując nową podłogę, podjęto ważną decyzję o zastosowaniu starych podłóg drewnianych, przeszlifowanych i częściowo wymienionych w celu wyeliminowania skrzypień. Posunięcie to zachowało autentyczność i charakter przestrzeni, nadając jej jednocześnie nowy, świeży wygląd.

Ściany i sufity zostały starannie wyrównane, zamieniając zwykły pokój w prawdziwe arcydzieło renowacji. Ściany pokryto eleganckim tynkiem, a sufity nabrały wyrafinowanego wyglądu dzięki zastosowaniu płyt gipsowo-kartonowych. Przed tą rewolucyjną aktualizacją okablowanie zostało całkowicie zmienione i zmodernizowane, a liczba gniazd została zwiększona, aby sprostać wszystkim współczesnym potrzebom.

Szczególną uwagę zwrócono na akcentujące ściany, w tym tę u wezgłowia łóżka. Tutaj wyjątkowa tapeta stworzyła zaskakujący akcent, ukrywając drobne niedoskonałości i nierówności powierzchni.

W kuchni większość ścian została przekształcona poprzez staranne pomalowanie, a niewielką powierzchnię ozdobiono pięknymi kafelkami. Montaż zabudowy kuchennej na wymiar sprawił, że kuchnia stała się funkcjonalna i stylowa. Gejzer został usunięty, uwalniając miejsce na nowoczesny sprzęt AGD i wygodne przechowywanie. To racjonalne podejście do wykorzystania przestrzeni sprawiło, że kuchnia stała się prawdziwym centrum przytulności i komfortu.

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: